Positief nieuwsoverzicht: Gratis loopbaangesprekken, knuffel als infuus en meer

The Optimist 21 jun 2019 Samenleving

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Minister garandeert bestaansminimum

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming heeft een wetsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat mensen in de schulden niet onder het bestaansminimum komen. Een van de maatregelen in de wet is om bij beslaglegging op een bankrekening een deel van het saldo vrij te houden. Op deze manier kunnen mensen boodschappen blijven doen.

Knuffelzak voor infuus

Een innovatieve tiener heeft wat bedacht om een infuuszak een leuke uitstraling te geven. De 12-jarige Ella ligt al sinds haar zevende in het ziekenhuis en is daarbij afhankelijk van een infuus. Door een beer voor de zak te hangen oogt de infuuszak een stuk vrolijker, de Medi Teddy. Samen met haar familie zet Ella een stichting op die de beren gratis gaat weggeven.

Prijs voor vrouwelijke topbestuurders

In Amsterdam zijn de Leading Lady Awards uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen voor vrouwelijke bestuurders die een voorbeeld zijn voor anderen. Tijdens de eerste editie waren Hanna Verburg, CEO van Make a Wish en Masha Mooy van Bye Bye Burnout winnaars van een prijs.

Groot onderzoek Atlantische Oceaan

Het grootste onderzoek ooit in de Atlantische Oceaan, iAtlantic genoemd, gaat van start. Onderzoekers onderzoeken met robotonderzeeërs en veel andere technische snufjes het water en de bodem van de oceaan. Daarbij wordt gekeken naar walvissen, koraal en ander zeeleven. Ook wordt er gekeken wat de beste ‘toevluchtsoorden’ voor bedreigde diersoorten zijn. Het onderzoek gaat vier jaar duren.

Gratis loopbaangesprekken

In de Openbare Bibliotheek van Amsterdam is het straks mogelijk om gratis loopbaangesprekken te voeren. Het is een initiatief van House of Skills en gaat de Werkvloer heten. Zowel werkgevers als werknemers kunnen meedoen aan het programma. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een ‘skills-paspoort’ en een ‘paskamer’ om werkgevers en werknemers aan elkaar te koppelen.

Lees hier het vorige positief nieuwsoverzicht.


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie