Positief nieuwsoverzicht: Duurzame verkeersborden, openlucht vergaderen en meer

The Optimist 12 jul 2019 Samenleving

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Chinese theetraditie gered

Chinese jongeren hielden zich lang niet bezig met de Chinese theetraditie. Sinds kort is daar verandering in gekomen door een nieuwe theehype. De nieuwe theesmaak roomkaas is op de Chinese markt uitgekomen en heeft een hernieuwde interesse in Chinese thee teweeggebracht. De roomkaasthee is het populairste drankje onder jongeren.

Grootouders voor klimaat

Opa’s en oma’s komen in actie voor het klimaat omdat ze zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. De beweging Grootouders voor Klimaat is actief in Den Bosch. Zaterdag vroegen zij de aandacht van het winkelende publiek voor de groeiende klimaatproblematiek, dat meldt het AD. Eerder waren er ook al acties van grootouders in Den Haag, Groningen en Eindhoven.

Duurzame verkeersborden

Duurzaamheid in het verkeer; en dat heeft niks met auto’s te maken. In Schiedam gaan ze namelijk over op volledig recyclebare verkeersborden die gemaakt zijn van bamboe, dat lezen we op Schiedamsnieuws.nl. Deze duurzame verkeersborden hebben veel positieve eigenschappen: zo gaan aluminium verkeersborden maar twaalf jaar mee terwijl de bamboevariant een levensduur van twintig jaar heeft. Daarnaast heeft bamboe de eigenschap dat het veel CO2 opneemt en het materiaal is zelfs sterker dan hardhout.

Nieuwe aanpak fraude

In de strijd tegen corruptie krijgen financiële instellingen en dienstverleners een extra hulpmiddel ter beschikking: een speciale checklist. Hiermee worden steekpenningen en andere fraude makkelijker aan het licht gebracht, lezen we in het FD. De checklist wordt verstrekt door de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU), het overheidsorgaan waar instellingen verplicht ongebruikelijke transacties moeten melden.

Openluchtvergadering

De gemeenteraad van Zwolle gaat vergaderen in de open lucht. Dat doen de gemeenteraadsleden om de inwoners van de stad meer bij de politiek te betrekken. Vooralsnog gaat het om een eenmalige ‘buitenvergadering’. Maar de gemeenteraad gaat alvast bekijken of die jaarlijks kan terugkeren.

Lees hier het vorige positief nieuwsoverzicht.


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie