Positief nieuwsoverzicht: boerendagverblijf, een droombruiloft en meer
Uitgelicht Samenleving

Positief nieuwsoverzicht: boerendagverblijf, een droombruiloft en meer

The Optimist 10 jul 2019

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Verhoogde productie kankermedicatie

Minister Bruins van Medische zorg en Sport heeft investeerders gevonden voor een nieuwe isotopenreactor in Petten. Isotopen worden gebruikt om bepaalde vormen van kanker te bestralen en ze worden ingezet om een diagnose te kunnen stellen. Met de nieuwe isotopenreactor kunnen honderdduizenden kankerpatiënten en mensen met schildklierklachten worden geholpen. Veertig procent van de isotopen die wereldwijd worden gebruikt, is gemaakt in Petten.

Verbod ongevraagde telefonische verkoop

Wie gek wordt van telefonische verkopers heeft wat te vieren. Goede doelen en commerciële bedrijven mogen straks zonder toestemming geen klanten telefonisch benaderen, zo is te lezen in de Volkskrant. Freelancers zullen ook onder de nieuwe regeling vallen, zo heeft minister Keijzer van Economische Zaken bepaald.

Droombruiloft voor terminale patiënt

Een mooi verhaal uit het AD. De terminaal zieke Kyra wilde op korte termijn trouwen met haar man Sjoerd. Na een tweet van de zus van Kyra waren al snel een trouwlocatie, visagist, fotograaf en banketbakker bereid gevonden om de wens van Kyra te vervullen. Op de dag van de bruiloft is Kyra met een ambulance naar de locatie vervoerd.

Almere helpt dakloze jongeren

In Almere krijgt een aantal dakloze jongeren tienduizend euro zodat ze hun leven weer op de rit kunnen krijgen. Ze worden daarbij ook begeleid: zo worden de jongeren geholpen met het krijgen van een postadres zodat ze een uitkering kunnen aanvragen. Vervolgens wordt gezocht naar een woning en kunnen eventuele schulden afgelost worden. Daarna kan het geld gebruikt worden voor bijvoorbeeld een opleiding.

Boerenkinderdagverblijf

Knuffelen met kalfjes en alle ruimte om buiten te spelen. Het kan vanaf oktober bij kinderdagverblijf Koetjes en Kalfjes in Aagtekerke in Zeeland. Eigenaar Susan de Visser haalde de inspiratie om het agrarische kinderdagverblijf te beginnen uit haar eigen drie kinderen. Ze zag hoe zij genieten van het buiten zijn, het spelen met dieren en van de ruimte en de rust. Susan noemt nog een ander groot voordeel: kinderen die opgroeien op een boerderij zijn beter beschermd tegen bijvoorbeeld astma en allergieën omdat ze weerstand opbouwen.

Lees hier het vorige positief nieuwsoverzicht.


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *