Positief nieuwsoverzicht: Ben & Jerry’s in je kledingkast, eerlijk aquariumbezoek en meer

The Optimist 14 okt 2019 Samenleving

Veel mensen worden niet vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht denkt. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Jacht op waterstof

Superjachtenbouwer Sinot uit Eemnes heeft afgelopen week grote indruk gemaakt op de jachtenshow in Monaco met de conceptversie van een jacht dat op vloeibare waterstof vaart, schrijft Forbes. Het prototype heet Aqua en is 2 meter lang. Dit bootje dient als model voor een superjacht met een lengte van 112 meter. Het schip krijgt twee grote tanks met vloeibare waterstof. De motor wordt aangedreven met behulp van brandstofcellen, met als enige restproduct: water. Op volle tanks kan het jacht bijna 7.000 kilometer afleggen. Genoeg voor de toekomstige eigenaar om een aardig tripje te maken.

Sociale missie

IJsmaker Ben & Jerry’s trekt zijn sociale missie nog breder. Het bedrijf introduceert een lifestyle collectie met kleding en andere producten, meldt Retailtrends.nl. De collectie komt op de markt onder de naam Meet Me Halfway. De items zijn gemaakt door het Amsterdamse Makers United. Zij bieden creatieve talenten met een vluchtelingen- of migratieachtergrond de kans om samen producten te ontwerpen en te produceren. De eerste limited edition is al verkrijgbaar en bestaat onder andere uit handgemaakte T-shirts en sweaters.

Eerlijk aquariumbezoek

TripAdvisor neemt stappen om aan het einde van 2019 niet meer te profiteren van gevangen walvisachtigen. Zo gaan ze geen kaartjes meer verkopen voor attracties zoals aquariums die bijvoorbeeld Orka’s en Dolfijnen importeren of fokken. Ze hopen hierdoor dat deze attracties ervoor kiezen om deze dieren bijvoorbeeld te verkopen aan zeereservaten.

Dansmuziek voor doven

Met een nieuwe technologie van het bedrijf CuteCircuit kunnen ook dove mensen genieten van dansmuziek, dat is te lezen op de website van de BBC. Dit bedrijf heeft namelijk een shirt prototype gemaakt dat met 16 haptische sensoren muziek laat voelen. De dove bloggers Hermon en Heroda Berhane testten de technologie uit. Ze voelden over hun hele lichaam allerlei trillingen, tikjes en andere sensaties, wat hun doet denken aan meerdere instrumenten die tegelijk spelen. Wanneer de shirts in gebruik worden genomen is niet bekend.

Verlamde man beweegt

Het is een verlamde man gelukt om alle vier zijn ledematen te bewegen, hebben Franse onderzoekers gemeld. De man droeg een exo-skelet dat je kunt aansturen met je gedachten, schrijft BBC. Om de aansturing van het hulpmiddel onder de knie te krijgen, oefende de patiënt op een virtueel karakter in een computerspel. Onderzoekers benadrukken echter dat de techniek in een beginfase zit.

Lees hier het vorige positief nieuwsoverzicht


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.

Reacties

Geef een reactie