Poëzie als corona analogie

The Optimist 12 aug 2020 Samenleving

Poëzie kan helpen diepe wonden te stelpen. Daarom worden Londense jongeren uitgedaagd om gedichten te schrijven die hun corona-angst wegvaagt.

Het is een universeel advies: schrijf het op. Of het nou is om duidelijkheid te krijgen in je relatie, of om beter te begrijpen wat je dwarszit, op veel gebieden kan schrijven een helende werking hebben. Met deze kennis in het achterhoofd is het Britse Lewisham Young Writers program van start gegaan in Zuidoost Londen. Dit programma biedt honderden ‘creative care packages’ aan om ervoor te zorgen dat jongeren gevoelens die ze tijdens de corona tijd opkroppen in dichtvorm kunnen loslaten.

In het pakket zitten schrijf- en andere kunstige materialen om creativiteit te stimuleren. Daarnaast zijn er ook gratis online schrijfworkshops voor mensen die het dichten iets minder ligt, begeleid door Theresa Lola en Sharna Jackson. Het project is opgezet door een samenwerking tussen Londens ontwikkelingsagentschap Spread the Word en de lokale jeugdhulpverlening. Zij zeggen enthousiast te zijn om jongeren te helpen met het uitten van hun gevoelens in deze moeilijke tijden.

Bron: Postive News
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie