Podcastserie over barmhartigheid

The Optimist 12 jul 2023 Samenleving

John van den Hout en Ron van Es zijn de podcastserie Barm-Hart begonnen die voorlopig niet klaar is. Met twee afleveringen waarin ze hun eigen verhalen vertellen, nodigen ze nu luisteraars uit hún verhalen te delen.

Actueler dan ooit

De nieuwe podcastserie gaat over barmhartigheid in ons dagelijks leven. Het thema van barmhartigheid is niet nieuw, maar meer actueel dan ooit. Of dat nu bij een ziekbed is van iemand, of op je werk. In een gesprekje bij je buren verderop, of een app-berichtje voor iemand die je minder goed kent. Barmhartigheid is het omzien naar elkaar. Even een klein gebaar, of een troostende schouder. En soms de mantelzorg die zwaarder drukt op je, maar dan ook weer de vraag: hoe gaat het met je in die zorg?

Zelf bijdragen

Kleine verhalen, soms anekdotes, gebeurtenissen, of herinneringen. Daarom is er een speciale website gemaakt waar je én de eerste twee afleveringen kunt beluisteren, maar ook zelf kunt reageren. Die reacties kun je zelfs inspreken via Whatsapp. Ron: ‘Die gebruiken we dan bij de volgende afleveringen. Zo wordt Barm-Hart een klein eerbetoon aan de barmhartigheid van heel veel mensen. En zijn al onze verhalen actueler dan ooit.’

Om te luisteren en te reageren ga ja naar www.barm-hart.nl

Direct reageren via Whatsapp kan ook: https://barm-hart.nl/whatsapp

Bron: Podcastplatform Luisterkast.nl

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie