Podcast Nieuws van The Optimist, aflevering 23

The Optimist 22 dec 2022 Samenleving

In deze aflevering van de podcast ‘Nieuws van The Optimist’ bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit editie 208 van het optimistische magazine.

Tisjeboy Jay op de cover

Erik is blij de nieuwste editie van het magazine aan te kondigen. Zijn oog viel daarbij op de cover en daarmee ook op Jay Francis, beter bekend als komiek Tisjeboy Jay. Brian vertelt over Jay en hoe het interview met hem tot stand kwam.

Erik en Brian hebben het ook over het hulpplatform Common Easy, waarbij ondernemers elkaar ondersteunen als een soort ‘broodfonds 2.0’. Volgens Brian is het een nieuwe manier van het waarborgen van bestaanszekerheid. Econoom Jeroen Doensen schrijft erover in het blad.

Dialoog Antropia 19 januari 2023

Ook komt Dialoog Antropia ter sprake. Op 19 januari 2023 wordt gestart met een reeks van gespreksavonden over thema’s gelinkt aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Deze eerste avond staat in het teken van gezondheid en welzijn, met onder anderen de kinderarts en epidemioloog Patricia Bruining als spreker. Brian: ‘Wat mij vooral aanspreekt is haar relativerende vermogen. Ze is arts, maar ook iemand die met oog voor de menselijke maat kijkt naar de maatschappij. Het wordt een heel spannende avond.’

Luister de podcast

Deze gloednieuwe podcast van The Optimist is – behalve onderaan dit bericht – ook te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. Deel de podcast ook met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie