Podcast Nieuws van The Optimist, aflevering 22

The Optimist 8 dec 2022 Samenleving

In deze aflevering van de podcast ‘Nieuws van The Optimist’ bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit editie 207 van het optimistische magazine.

Ze besteden aandacht aan de boekpresentatie van Dorien Verloop. Zij gaf bij uitgeverij The Optimist haar boek Niet alleen op de wereld uit. Brian vertelt over de totstandkoming van het boek en het verhaal erachter; over rouw en verlies op jonge leeftijd.

Het brein en slecht nieuws

Ook gaat het gesprek over het artikel Je brein beschermen tegen slecht nieuws. Erik en Brian duiken samen het konijnenhol in van negatief nieuws, angst en stress. Gelukkig klimmen ze er ook weer uit en komen tot een optimistische conclusie.

Onthulling volgende editie

Erik stuit op de preview van de volgende editie van The Optimist. Hij weet Brian te ontfutselen welk gezicht er op de nieuwe cover van The Optimist komt te staan. Vanaf 17 december 2022 bij abonnees, in de webshop en bij de boekhandel verkrijgbaar.

Luister de podcast

Deze gloednieuwe podcast van The Optimist is – behalve onderaan dit bericht – ook te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. Deel de podcast ook met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie