Plantaardige proteïnen zijn net zo goed voor je spieren als vlees

The Optimist 10 feb 2017 Gezondheid

Proteïnen uit voedingsmiddelen helpen je om je spiermassa op te bouwen en te herstellen na het sporten. Tot nu toe waren onderzoekers er niet over uit of plantaardige proteïnen net zo goed werken voor je vermoeide spieren als proteïnen uit vlees. De resultaten van een nieuw onderzoek, gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition, laat zien dat dit inderdaad het geval is.

De onderzoekers keken naar de gezondheidsdossiers en ingevulde vragenlijsten over voedsel van ruim 3000 mannen en vrouwen tussen 19 en 72 jaar. Ze maakten een schatting van de totale proteïne-inname en de percentages proteïne van bepaalde voedingsmiddelen, zoals fastfood, rood vlees, vis, kip en peulvruchten. Ook keken ze onder meer naar de droge spiermassa en de botmineraaldichtheid van de deelnemers.

Tijdens het vergelijken van de gegevens bleek dat de verschillen in proteïnebronnen geen invloed hadden op de gezondheid van de spieren van de deelnemers voor zowel mannen en vrouwen.

Het maakt dus niet uit of je dierlijke of plantaardige proteïnen eet om je spiermassa op te bouwen of te herstellen na het sporten.

Bron: Time
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie