Papierverspilling tegengaan met een herschrijfbaar schrift

The Optimist 31 jul 2017 Natuur & Milieu

Je zou het een combinatie van een whiteboard en een notitieblok kunnen noemen: het Correctbook. Het revolutionaire schoolschrift met herschrijfbare bladzijden werd een tijd geleden al met behulp van een crowdfundactie ontwikkeld.

De bedoeling van het Correctbook was het tekort aan schoolmaterialen, en met name papier, in ontwikkelingslanden op te lossen. Een groot aantal schriften is dan ook al naar ontwikkelingslanden gegaan. Dit alles met het doel analfabetisme tegen te gaan.

En er is nu goed nieuws, want de organisatie, die opgericht is door de Nederlander Sam van Tol, een 23-jarige ondernemer, zal het product nu ook voor Nederlandse scholieren beschikbaar maken. Vanaf dit schooljaar zal het schrift bij studieboekencentrales verkrijgbaar zijn.

Het schrift is niet alleen duurzaam, maar ook handig. Het schrift gaat namelijk de hele studietijd mee. Dit gaat papierverspilling tegen. Daarnaast droogt inkt, die met een speciale marker wordt aangebracht, meteen op. En wil je de inkt weghalen? Dan kan dit in één veeg met een sponsje of gummetje. En het mooie is dat voor elk exemplaar dat in Nederland wordt aangeschaft, ook een exemplaar richting de derde wereld gaan.

Bron: FunX
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.