Optimist magazine vanaf nu verkrijgbaar!

The Optimist 24 feb 2023 Samenleving

De nieuwste editie van Optimist magazine is vanaf vandaag verkrijgbaar in de webshop en bij de boekhandel. Met op de cover de Braziliaanse inheemse leider en activiste Shirley Krenak, zij vertelt aan de redactie niet bang te zijn voor de toekomst.

Het thema is dit keer ‘Nooit meer bang’, waarover we Krenak spraken tijdens de premiere van de documentaire Kiva: Call of the wisdom keepers. Zij is een van de wijsheidsdragers die door filmmaakster Marijke Kodden werd gefilmd tijdens de kiva, een heilige vuurceremonie.

Wisdom keepers

Hoewel de bedreiging van de Amazone veel in het nieuws is, worden er in Brazilië meerdere leefgebieden van mensen afgenomen en verwoest. Krenak komt op voor haar provincie, waar zij samen met haar mensen strijd voor natuurbehoud. In het interview spreken we haar over de situatie in Brazilië, haar protest en haar wens voor de mensheid.

Nooit meer bang

Naast het interview met Krenak is het thema gevuld met boeiende verhalen en persoonlijke interviews over omgaan met angst. Ook lees je deze editie over inspirerende mensen en initiatieven uit de onderstroom, uiteenlopende achtergrondverhalen en de vaste rubrieken zoals je van de Optimist gewend bent.

Vanaf nu verkrijgbaar

Optimist magazine bestel je hier in de webshop. Of word abonnee en ontvang zes keer per jaar het magazine automatisch per post.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie