Oproep aan de zorg: vernieuw de ouderenzorg

The Optimist 11 feb 2021 Samenleving

Fijn oud worden, dat willen we allemaal. De organisatie Leven Lang Leven brengt daarom een positieve beweging rondom ouder worden op gang. Werk jij in de zorg of heb je ermee te maken en wil je meewerken aan vernieuwing? Laat jouw idee over fijn ouder worden dan horen.

De coronacrisis drukt ons met de neus op de feiten: de zorg staat onder druk en een grote groep ouderen is kwetsbaar. Om allemaal fijn oud te kunnen worden, hebben we nú vernieuwing nodig. Een jaar geleden werd iedereen door Leven Lang Leven uitgedaagd om radicaal nieuwe ideeën in te zenden rondom fijner oud worden en zijn. De meest kansrijke inzendingen werden geselecteerd voor het Leven Lang Leven-pioniersprogramma, waarin twaalf pioniers met professionele begeleiding en ontwikkelbudget hun concept concreet gingen uitwerken en realiseren.

Nieuwe oproep

Dit jaar is het de beurt aan de mensen binnen de zorg. Ben jij zorgprofessional, (naaste van een) bewoner, geriater, manager, leidinggevende, kok, schoonmaker, ICT-deskundige of gastvrouw/-man bij een zorginstelling? Dan roept Leven Lang Leven jou op om je ideeën over betere of fijnere ouderenzorg bij hen in te dienen. Met jouw idee kun je een plek verdienen in het pioniersprogramma.

Deel je idee vóór 30 april 2021

Bij vernieuwende ideeën kun je bijvoorbeeld denken aan wonen en zorg, aan professionalisering, aan ideeën die je samen met ouderen hebt bedacht, ideeën over het vergroten van vakmanschap, het verbeteren van de zorgorganisatie, aandacht voor welzijn in de zorg en sociale en technische innovaties. De deadline om mee te dingen naar een plek binnen het programma is 30 april 2021. In die maand start Leven Lang Leven een nieuw pioniersprogramma met vijf zorgorganisaties om de innovatieve ideeën binnen de organisaties tot wasdom te brengen.

Werk je in de zorg of ben je op een andere manier betrokken bij een zorgorganisatie en wil je aan vernieuwing van de ouderenzorg binnen je organisatie werken? Meld je aan!

Meer informatie: Leven Lang Leven

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie