Opera komt in (corona-)actie

The Optimist 27 apr 2021 Gezondheid

Kortademigheid laat veel mensen, nadat ze corona hebben gehad, nog steeds dagelijks de gevolgen van deze nare ziekte voelen. In Engeland komt hulp uit een onverwachte hoek: de English National Opera. 

Of het nou Mozarts Die Zauberflöte of Puccini’s La Bohème is, opera kan bij velen diepe gevoelens oproepen. Dat het meer dan een kunstvorm is, wordt nu door toedoen van de coronapandemie duidelijk. Naast cultureel vermaak biedt opera een oplossing voor bepaalde gezondheidsproblemen. Het Engelse operahuis komt namelijk in samenwerking met medische experts met een zes weken durend ademprogramma.

Gedurende het programma leren de deelnemers oefeningen om hun houding en ademhaling te verbeteren. Daarnaast leren ze liedjes te zingen, om zo ook tijdens een periode van kortademigheid angst weg te nemen. De eerste deelnemers geven aan erg tevreden te zijn over wat ze in de cursus hebben geleerd. Ze vertellen dat niet alleen hun ademloosheid en ongemak verminderd zijn, maar dat ze ook genieten van het contact met een groep lotgenoten.

Niet alleen de Engelse opera is druk bezig in coronatijd. Zo organiseert een Spaans operahuis een kamerplantenconcert. Je leest er hier meer over.

Bron: Positive.News
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie