Op het rooster: Engels, wiskunde en gelukkig zijn

The Optimist 11 mrt 2020 Samenleving

Studenten die op zoek zijn naar geluk kunnen binnenkort terecht in de ‘science of happiness’ klas aan de Universiteit van Bristol. Geluk als onderdeel van het curriculum is misschien geen gek idee.

Na een testperiode met vierhonderd leerlingen, gaat het nieuwe vak volgend jaar van start. Het gaat om een twaalf-weekse klas waar studenten van elke faculteit terecht kunnen. De leerlingen gaan samen met psycholoog Bruce Hood onderzoeken wat gelukkig zijn is en hoe je het ook zelf kan worden. Zo gaan de klassen bijvoorbeeld over de connectie tussen geluk en je genen, hoe je hersenen geluk beïnvloeden en de rol die cultuur in dit alles speelt.

Deel van het vak is ook dat leerlingen een van zeven ‘geluksoefeningen’ moeten kiezen. Deze oefeningen zijn bijvoorbeeld meer slapen, meditatie en dankbaarheid aan anderen tonen. Na een week dit gedaan te hebben, gaan de leerlingen dan vervolgens samen met Hood kijken wat voor een invloed de oefening op hen heeft gehad.

De klas is niet het enige waar de studenten gelukkig van worden: ze krijgen dezelfde studiepunten die ze normaal krijgen voor een ander vak.

Bron: The Independent
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Op het rooster: Engels, wiskunde en gelukkig zijn”

Geef een reactie