Op deze manier kun je je geluk vergroten
Uitgelicht Zingeving

Op deze manier kun je je geluk vergroten

The Optimist 15 mei 2018

Denemarken is één van de gelukkigste landen ter wereld. Zelf staan we op plek zes, ook niet slecht. Maar hoe kunnen we nou nog meer geluk ervaren en net zo gelukkig worden als de mensen in Denemarken?

In Denemarken is ‘hygge’ belangrijk. Als je dit woord naar het Nederlands vertaald betekent het ‘gezellig’ of ‘knus’. Maar het betekent veel meer dan alleen gezelligheid en knusheid voor de Denen. Het betekent namelijk ook tijd voor jezelf, gezelligheid met de mensen om je heen en even helemaal tot rust komen op jouw manier en jouw plekje. Dit beschrijft Meik Wiking ook in zijn boek ‘Hygge: De Deense kunst van het leven’.

De kwaliteit van leven

Wiking is naast schrijver ook oprichter van het Deense Happiness Research Institute. In dit instituut doen ze onderzoek naar de effecten en oorzaken van het menselijk geluk en de verbetering van de kwaliteit van leven. Het instituut houdt zich dus bezig met de kwaliteit van het leven, welzijn en geluk. Niet alleen bij Denen, maar bij mensen over de hele wereld.

Je geluk vergroten

Wiking weet dan ook als geen ander hoe je je geluk kunt vergroten. Zo schrijft hij dat gelijkheid erg belangrijk is. Probeer daarom niet boven elkaar te staan, maar elkaar te helpen. Doe klusjes samen of maak een eerlijke verdeling. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om te genieten. Kijk naar de mooie dingen om je heen en neem af en toe eens wat lekkers. Ook geeft Wiking aan dat het belangrijk is om in het nu te blijven. Dit kun je doen door zo min mogelijk gebruik van je telefoon en andere apparaten te maken. En wat te denken van harmonie? Wees jezelf, mensen mogen je namelijk om wie jij echt bent. Je hoeft dus niet op te scheppen of overal een wedstrijd van te maken. Gewoon jezelf zijn is helemaal prima. Zorg daarnaast voor een fijn plekje voor jezelf, waar jij je veilig voelt en rust kunt ervaren. En wees tot slot dankbaar voor wat je allemaal hebt.

Bron: Paradijsvogels Magazine
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *