Ook dol op asperges? Nu heb je geen reden meer om ze over te slaan!

The Optimist 27 mei 2018 Gezondheid

Kijk je ook altijd zo uit naar de start van het aspergeseizoen? Inmiddels liggen ze al even in de winkel. Maar waarom is het nou goed om vaker deze groene en witte knakkers te eten? Je kan er soep van maken of in de oven grillen en vervolgens lekker opsmikkelen. Vooral de groene variant is snel te bereiden. Voor de witte variant moet je weer iets meer werk verrichten. Maar beiden zitten vol voedingsstoffen waardoor jij er weer tegenaan kunt.

Van vitamine B6 naar foliumzuur

Asperges zitten vol voedingsstoffen, van vitamine B6 tot foliumzuur. Dat is goed voor je lichamelijke gezondheid. Maar wist je dat deze voedingsstoffen er voor kunnen zorgen dat je lekkerder in je vel zit? Er zit trouwens ook vitamine K in asperges. Die vitamine is belangrijk voor de bloedstolling en om de botten gezond te houden.

Een betere weerstand

Ook in de zomer kan je ziek worden. Dan kunnen asperges je helpen. Door de vele voedingsstoffen die in asperges zitten, kun je je weerstand weer een boost geven. Zo zit er naast vitamine K en foliumzuur ook antioxidanten, zoals glutathion in asperges. Deze antioxidant heeft een ontgiftende werking en gaat graag de vrije radicalen in je lichaam te lijf. Dus voel je weer een verkoudheid of griepje aankomen? Probeer dan eens een lekker zelfgemaakt aspergesoepje.

Je lichaam ontgiften

Ken je dat, dat als je asperges hebt gegeten je urine net wat anders ruikt? Nee? Dat kan, want niet iedereen heeft dat. Het luchtje komt tot stand door de zwavelhoudende stoffen die zich in de asperge bevinden. Die worden door het lichaam omgezet in vluchtige zwavelhoudende verbindingen. Maar ondanks het luchtje wat je misschien door het eten van asperges krijgt, helpen ze ook bij het afbreken van gifstoffen in je lichaam. Tevens zorgen ze er voor dat overtollig zout en vocht beter door de nieren verwerkt kan worden. Ook worden je darmen blij van asperges omdat er veel vezels in asperges zitten. Asperges zijn dus ook een soort manier om je lichaam te ontgiften.

Wat is jouw favoriete aspergerecept?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie