Ontspan voortaan samen met je hond tijdens doga

The Optimist 24 mrt 2018 Samenleving

Ben je fan van yoga en heb je een hond? Dan is dog yoga, ook wel Doga genoemd, echt iets voor jullie. Tijdens dog yoga zal niet alleen jij ontspannen, maar ook je hond. Heb je geen hond maar lijkt deze yogavorm je wel wat? Misschien is de gestresste hond van je beste vriend of buurvrouw wel toe aan een yogales.

Niet alleen jij kan aan yoga doen, maar ook je hond. Heb je geen hond? Dan is dit geen reden om niet aan yoga te doen. Door yoga kun je namelijk volledig tot rust komen dankzij de oefeningen die je doet. Zo komen niet alleen ademhalingsoefeningen aan bod, maar ook fysieke oefeningen en rustoefeningen. Je voelt je niet alleen meer ontspannen, maar ook fitter. De oefeningen kun je alleen doen, of met je hond. Ook kun je natuurlijk aan familie of vrienden vragen of je hun hond eens mag ‘lenen’ voor een sessie dog yoga.

De band versterken

Niet alleen wij mensen kunnen last van stress hebben, maar ook dieren. Ontspanning is ook goed voor dieren en kan jullie band versterken. Natuurlijk is het niet de bedoeling om je hond te dwingen. Dog yoga moet op een leuke en fijne manier gebeuren, voor zowel jou als je hond. Als je hond dus even geen zin heeft om mee te doen, dan hoeft dit niet. Daarnaast wordt alleen gekozen voor natuurlijke houdingen. Sommige houdingen kan de hond meedoen, maar het is vooral bedoeld ter ontspanning.

Kom samen tot rust

Ervaring leert dat de hond al bij de eerste ademhalingsoefeningen tot rust komt. Vervolgens worden er verschillende oefeningen gedaan. Honden die meedoen aan dog yoga worden vaak zelfs zo ontspannen dat zij aan het eind van de les in slaap vallen. Ook jij ontspant door de oefeningen. De kans is groot dat jullie samen nog meer tot rust komen: de hond voelt dat jij minder stress ervaart en andersom voel je dit ook bij jouw hond terug.

Wil je een beter beeld van hoe dog yoga er nou eigenlijk aan toe gaat? Bekijk dan de volgende video.

Lees ook in de Daily:
Laat je inspireren door je eigen onvolmaaktheid
> In 5 stappen naar gezonde ogen

Bron: Max en Luna
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie