Onderzoek wijst uit: bewegingskunst tegen lage rugpijn

The Optimist 28 feb 2020 Gezondheid

Lage rugpijn is een veelvoorkomende kwaal, maar zou weleens verholpen kunnen worden door het beoefenen van verschillende bewegingskunsten. Onderzoekers van de Atlantic University Florida kwamen erachter dat als we ons lichaam en onze geest tegelijk inzetten, rugklachten kunnen verminderen.

Tijdens het onderzoek werd de werking van drie zogeheten mind-body oefeningen onder de loep genomen. Het ging hierbij om yoga, tai chi (een Chinese bewegingskunst met matig intensieve bewegingen en mindfulness) en qi gong (een Chinese meditatieve therapie die ons door herhalende bewegingen bewuster maakt van het lichaam).

Effecten

De onderzoekers merkten op dat oefeningen uit de verschillende bewegingskunsten klachten als lage rugpijn konden verminderen. En dat niet alleen: ook nam de bewegelijkheid van het lichaam toe en had het een positief effect op depressie en angsten.

Sterke geest

De drie bewegingskunsten versterkten volgens de onderzoekers niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Dit is een hoopvolle conclusie voor mensen met chronische rugpijn, aangezien zij vaak, samen met hun rugklachten, last hebben van een verslechterde mentale gezondheid.

Bron: The Optimist Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie