Onderstroom podcast #26: Breng een ode aan imperfectie

Arie Dekker 24 mei 2021 Samenleving

Streef jij naar perfectie? Voor velen is dit een ideaal, maar volgens Luc van Gorp worden mensen pas echt gelukkig als ze imperfectie omarmen – of het nou op het gebied van religie, politiek of geneeskunde is. Wij zouden niet meer moeten proberen onbereikbare doelen te verwezenlijken.

Hoe omarm jij imperfectie? Vertel het ons via Redactie@TheOptimist.nl of door een reactie achter te laten onder dit artikel. Wie weet kom jij dan in ons nieuwe luisteraarssegment ‘Luisteraar in beeld’.

Heb jij de vorige podcast over veranderingen in het bedrijfsleven gemist? Die kun je hier terugluisteren. Ron van Es vertelt hoe bedrijven genoodzaakt zijn om goede bedoelingen een belangrijkere plaats te geven en welke rol nieuwe generaties hierin spelen. De podcast is ook te beluisteren op SpotifyApple Podcasts en welke andere plek je dan ook graag podcasts luistert. Deel de podcast ook met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts!

Links:
Meer over Mensenmaat: www.pelckmansuitgevers.be
Meer over de Landsbond der Christelijke Mutualiteiten: www.cm.be

Ode aan de imperfectie

DOOR: ARIE DEKKER

De mens als een perfecte creatie, geschapen naar Gods beeld. Sommigen voelen zich comfortabel bij die gedachte, anderen absoluut niet. Feit is dat onze intelligentie ons niet maakt tot een perfect resultaat van de evolutie, het maakt ons eerder een foutje. Jaloezie, hebzucht, gewelddadigheid en ga zomaar door, allemaal door ons veel te grote brein. Bovendien hebben wij allerlei oerinstincten meegekregen die deze slechte eigenschappen versterken, want als we vroeger niet genoeg eten voor onszelf verzamelden, was het einde snel nabij. En toch zijn we er nog. Ondanksalles doen we ons best om positief te blijven, ons te ontwikkelen, door te zetten. De mensheid geeft niet op. Zelfs wanneer we moeten strijden tegen een bijna onzichtbare vijand houden we stand. Komt zelfs het beste in ons naar boven. Ondanks onze tekortkomingen streven we naar iets beters, een oplossing. Dat maakt onze imperfectie perfect. | Als te lezen was in The Optimist 192.

Arie Dekker

Arie Dekker

'De wereld staat in brand en in 2030 lopen we allemaal tot onze knieën in...

Meer over Arie Dekker >

Reacties

Geef een reactie