Ode aan de imperfectie

The Optimist 16 aug 2019 Zingeving

Op 24 augustus vindt het Icarus Festival plaats. Dit festival is een tegengeluid aan de haastige levensstijl die ervoor zorgt dat duizenden mensen last hebben van burn-out klachten. Het is een viering van het niet te hoeven rennen van de marathon zonder finish. Mensen hoeven niet alles goed te doen om goed te presteren. Het Icarus Festival is een ode aan de imperfectie.

Stichting Vitamine Z wil met de organisatie van het festival zijn kop boven het maaiveld uitsteken door kwetsbaarheid opnieuw ruimte te geven. Door de imperfectie in het leven te normaliseren, wil Vitamine Z de onrealistische geluknorm weer haalbaar maken. Dit doet het festival door middel van theater, filosofie en muziek.

Filosoof Welmoed Vlieger geeft een lezing over innerlijkheid en burn-out, socioloog Ruut Veenhoven gaat dieper in op het menselijk geluk en schrijver Jan Drost brengt een ode aan het gebroken hart. Verder geeft stand-up komiek Jasper van der Veen zijn kijk op het imperfecte, maar hilarische leven en ontkoppelt theatercollectief Urland zich van de millennial-tragiek in een verontrustend stuk uit Urlaub.

Andere opvallende acts zijn acteur Harry Piekema die over Icarus vertelt in tragikomedie Hoogvlieger en verder uitweidt over het labyrint van verlangens en idealen waar we altijd weer in verstrikt raken. Daarnaast hebben FuckUp Nights hun beste faalverhalen verzameld van het afgelopen jaar.

De organisatie omschrijft het evenement als: ‘Het festival voor jonge mensen die een gelukkig leven willen op alle fronten. Door te leren van het voorbeeld van Icarus, is het mogelijk om het falen van de huidige generatie te vieren en te leren op een gezonde manier om te gaan met de vrijheid en de grenzen van onze vleugels.’

Het Icarus Festival vindt plaats op 24 augustus van 14.00 tot 03:00 bij De Ceuvel in Amsterdam. Ticketprijzen zijn €15,- online en aan de deur €17,50. De tickets en verdere info zijn verkrijgbaar op de website van het festival.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met