Nieuws van The Optimist: seizoen 2, aflevering 9

The Optimist 28 apr 2023 Gezondheid

In deze negende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian door het gloednieuwe Optimist magazine no. 210, de mei/juni editie van 2023.

Omstreden?

Erik wil graag weten waarom de hoofdredacteur het voorwoord van deze editie de titel ‘Omstreden’ heeft meegegeven. Hiermee verwijst Brian onder meer naar professor Bob de Wit, die mogelijkheden ziet voor een nieuw soort democratie. In het nieuwste Optimist magazine schreef journalist Paul van Schaik hier een artikel over.

Kunstwerk

De ‘zielsportretten’ die kunstenares Anne Ahau maakt, zijn onderwerp van gesprek. Zij maakte speciaal voor het magazine een afbeelding die de naam Positive Mind Patron kreeg. Liefhebbers van haar werk kunnen een genummerde replica van dit kunstwerk bestellen zolang de voorraad strekt. Tot slot bespreken de heren het boek Superslapen van slaapexpert Floris Wouterson. Een aanrader voor wie moeite heeft met in slaap vallen.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

 

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.