Nieuws van The Optimist: seizoen 2, aflevering 8

The Optimist 13 apr 2023 Gezondheid

In deze achtste aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian voor de laatste keer in Optimist magazine no. 209, de maart/april editie van 2023.

Angst als boodschapper

‘Nooit meer bang… en dan?’ is de titel van een artikel dat Erik aanspreekt. Het is geschreven door psychotherapeut Hilde Bolt van de Body Oriented Learning Academy. Zij ziet angst niet als een vijand maar als een boodschapper. Het onderscheid tussen functionele en dysfunctionele angst komt ter sprake, en het gedicht van Rumi, dat door Hilde is uitgekozen, wordt spontaan voorgedragen door Brian.

Extra brein voor Erik

De column van Harry Starren geeft Erik een blij gevoel en de heren kunnen smakelijk lachen om deze ultrakorte kronkel. Ze bespreken daarna het boek Building a second brain van Tiago Forte. De Nederlandse vertaling is net uit en Erik wil graag weten hoe hij aan zo’n tweede stel hersenen kan komen. Brian heeft als verrassing het boek voor hem meegenomen. Tot slot wijst hij de luisteraar op PurposeDay XL dat op 18 april in Bussum plaatsvindt.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie