Nieuws van The Optimist: seizoen 2, aflevering 7

The Optimist 30 mrt 2023 Samenleving

In deze zevende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In wat alweer de dertigste podcast is die ze samen maken bladeren Erik en Brian in Optimist magazine no. 209, de maart/april editie van 2023, de nieuwste uitgave die op 25 februari jl. is verschenen.

Bouwen aan je droom

Erik is geboeid door het artikel over Tjerk Lerou, de man achter Droombouwers. Die zegt onder meer: ‘Uiteindelijk doen of laten we dingen, uit liefde of uit angst.’ Is dat zo, vraagt Erik zich af. Het klinkt hem nogal simpel in de oren, misschien te simpel? De conclusie lijkt dat hij en Brian al een tijdje bezig zijn om zonder angst hun eigen dromen te leven. Soms.

EBKE, Singapore en tegenslag

De rubriek Duurzame mobiliteit komt ter sprake en Brian vertelt een paar anekdotes over het elektrische fietsenmerk EBKE. Verder spreekt het artikel over onderwijsvernieuwing Erik erg aan. Hierin vertelt Annette Bolder over haar ervaringen met het wereldwijde beste jongetje in de klas als het om onderwijs gaat: Singapore. Tot slot bespreken de heren het boek Omringd door tegenslag van Thomas Erikson, dat een stuk optimistischer is dan de titel doet vermoeden.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie