Nieuws van The Optimist: seizoen 2, aflevering 6

The Optimist 16 mrt 2023 Samenleving

In deze zesde aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian in Optimist magazine no. 209, de maart/april editie van 2023, de nieuwste uitgave die op 25 februari jl. is verschenen.

Goede raadgever

Hoewel Erik het liefst wil beginnen met de slagroom op de taart, bladeren de twee heren eerst naar het artikel van voormalig psychiater Bram Bakker. Hij schrijft in het magazine over ‘angst als goede raadgever’. Maar is dit wel zo? De oma van Bram vindt van wel. Erik is benieuwd naar wat Bram tegenwoordig bezighoudt, Brian weet het antwoord.

Onder de slagroom

Eenmaal aangekomen bij het artikel over slagroom kan Erik zijn geluk niet op. In het artikel schrijft geluksman Chiel van der Linden over appeltaart met een toef slagroom. Wat dat precies met geluk te maken heeft, ontrafelen Erik en Brian gaandeweg.

Einstein, wie kent hem niet?

Ook komt het artikel van coach Tiesja Huizenga ter sprake. Zij ontwikkelde een methode gebaseerd op de kennis van Einstein, waarmee ze problemen oplost én voorkomt. Erik is onder de indruk van de citaten van Einstein.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.


Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie