Nieuws van The Optimist: seizoen 2, aflevering 4

The Optimist 16 feb 2023 Samenleving

In deze derde aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian verder in The Optimist no. 208, de januari/februari editie van 2023. Ook blikken ze vooruit naar de nieuwe editie die 25 februari verschijnt.

Kinderen opvangen

Erik en Brian bladeren naar het artikel over ‘BSO Buitenzijn!’. Ze zijn enthousiast over deze manier van buitenschoolse opvang; de kinderen leren zich spelenderwijs met de natuur te verbinden. Het kind in Erik wordt wakkergeschud en Brian ziet potentie in de achtertuin van Erik.

Protestlied

In het magazine wordt een ode gebracht aan het protestlied. Erik en Brian maken een trip down memory lane en bespreken de klassiekers van toen. De heren komen tot de conclusie dat er tegenwoordig door muzikanten niet veel meer wordt geprotesteerd met hun teksten en muziek. Hebben ze gelijk? Ze doen een oproep aan jou als luisteraar.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je onderaan dit bericht. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie