Nieuws van The Optimist: seizoen 2, aflevering 2

The Optimist 19 jan 2023 Samenleving

In deze tweede aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast gaan Erik en Brian verder met het bespreken van The Optimist no. 208, de januari/februari editie van 2023.

Wat is barmhartigheid?

Erik stuit op een artikel van Mieke Sachs, van de Beweging van Barmhartigheid. Zij schreef hierover voor ons thema van editie 208 ‘Een handje helpen’. Erik vraagt Brian wat barmhartigheid inhoudt en waarom dit juist nu, in deze tijd, belangrijk is voor de mensheid.

Favoriete column uit The Optimist

Ook hebben de heren het over de columns uit het tijdschrift. Erik biecht op dat hij altijd eerst naar de columns bladert, met name die van Harry Starren en de doorgeefcolumn. De laatste werd dit keer geschreven door Margje Teeuwen, zij geeft het stokje door aan Tim Akkerman.

Luister de podcast

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je onderaan dit bericht. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie