Nieuws van The Optimist: seizoen 2, aflevering 11

The Optimist 25 mei 2023 Samenleving

In deze elfde aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian door Optimist magazine no. 210, de mei/juni editie van 2023.

Jessica

Erik is geïnteresseerd in ‘bosuitjes’ maar allereerst is hij onder de indruk van het vraag- en antwoordartikel met Jessica den Outer, die strijdt voor de rechten van de natuur. Ook de foto die fotograaf Michel Porro maakte van Jessica in toga spreekt tot de verbeelding. Brian vertelt dat hij wat fotografietips heeft gehad van Michel.

Adjiedj

De man op de cover van het magazine is niemand minder dan Adjiedj Bakas, de bekende trendwatcher. ‘Is dat zijn huis?’, vraagt Erik nieuwsgierig. Ja dat is zijn iconische woning, vol met historische kunst. ‘Het is een soort museum’, vertelt Brian. Niet veel later gaat het over het leiderschap in Nederland dat weinig ruggengraat toont en de rol van China in de wereld.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.