Nieuws van The Optimist: seizoen 2, aflevering 10

The Optimist 11 mei 2023 Samenleving

In deze tiende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian door het gloednieuwe Optimist magazine no. 210, de mei/juni editie van 2023.

Futuroloog

De heren bespreken allereerst het artikel dat futuroloog Christian Kromme schreef over toekomstige ontwikkelingen die hij verwacht. Daarbij speelt technologie een belangrijke rol, en in het bijzonder de vraag of digitalisering een vloek of een zegen is. Daar wordt genuanceerd en voorzichtig optimistisch over gesproken.

Dolf en Ralph

Gastcolumnist Dolf Jansen werkt op de lachspieren van Erik, of hij nu iets zegt of iets schrijft. Brian vertelt wat persoonlijke details en wat hij gemeenschappelijk heeft met Dolf. Tot slot is er aandacht voor de vondst van longarts Ralph Koppers. Die bedacht een manier om patiënten beter te informeren. Eén beeld zegt hierbij meer dan duizend woorden.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.