Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 22

The Optimist 16 nov 2023 Samenleving

In deze tweeëntwintigste aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian voor de tweede keer door Optimist magazine no. 213, de november/december-editie van 2023.

Goed nieuws

Erik neemt de rubriek ‘Goed Nieuws’ door die altijd in het magazine staat. Van meer tijgers in het wild tot het nut van psychedelica. Het nieuwe boek van Anja Jongkind en Greet Vonk is volgens de podcastmakers ook goed nieuws, omdat er op een andere manier naar ‘ellende’ wordt gekeken.

Stemming

OceanLove, het initiatief van Ilco van der Linde, passeert de revue. Brian legt uit dat de gedachte hierachter is dat mensen gaan houden van de oceaan. Erik duikt in de column van Govert Derix én in zijn nieuwe boek dat onlangs is verschenen, Het onmogelijke manuscript. Tot slot probeert Erik een stemadvies aan Brian te ontlokken. Zonder succes, maar de Ode aan de stembus die in het blad staat zegt genoeg over het belang van stemmen.

Beluister de aflevering:

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.