Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 21

The Optimist 2 nov 2023 Samenleving

In deze eenentwintigste aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian voor de eerste keer door Optimist magazine no. 213, de november/december-editie van 2023.

Bénédicte

De podcastmakers staan stil bij het voorwoord waarbij Brian aangeeft dat hij het vlot kon schrijven dankzij inspiratie van prof. dr. Cees Zwart. Op de cover van de nieuwste editie prijkt strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq. Erik is onder de indruk van het interview dat Brian met haar had. Na het lezen ervan zal hij niet schromen om haar te bellen in geval van nood.

Bijenpark

Het bijenpark dat Deborah Post bijna letterlijk van de grond tilde met haar Honey Highway valt in de categorie ‘Goed Nieuws’. Tot slot is er aandacht voor de evenementen die allebei op 16 november plaatsvinden in Antropia, Driebergen. Het een heeft als titel ‘Conferentie over de systeemverandering’ en richt zich op Voorlevers van een betere samenleving. Het andere is de Dwarslopers Dialoog die ‘s avonds op dezelfde locatie plaatsvindt, met als gast Sheida Mohebbi.

Beluister de aflevering:

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.