Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 20

The Optimist 20 okt 2023 Samenleving

In deze twintigste aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian voor de vierde en laatste keer door Optimist magazine no. 212, de september/oktober editie van 2023.

Verduurzaming

De verduurzamingscolumn door collega Roy van der Steen staat als eerste op Eriks netvlies. Niet in de laatste plaats omdat hij zelf ook een warmtepomp heeft aangeschaft. Daarna nemen de heren de column van Harry Starren onder de loep. Erik vraagt zich af of Harry de columns uit zijn mouw schudt, Brian heeft een vermoeden van wel.

Schuldgevoel?

Plasticafval en Solinatra, de oplossing die voormalig uitgever Roland Pluut heeft ontwikkeld als alternatief voor plastic, is het volgende onderwerp van gesprek. Erik heeft het volledig biologische afbreekbare bestek van Solinatra geprobeerd en hij genoot van het aflikken van zijn soeplepel – bekent hij. De column van Manon van Leeuwen benoemt het milieuvervuilings-schuldgevoel van vijftig-plussers en natuurlijk vraagt Erik aan Brian of hij daar last van heeft.

Beluister de aflevering:

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.