Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 19

The Optimist 5 okt 2023 Samenleving

In deze negentiende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian voor de derde keer door Optimist magazine no. 212, de september/oktober editie van 2023.

Het kind in je

Dr. Gerrie Strik, rector van de Vrije Hogeschool schreef een artikel rond het thema ‘blijven leren’. Als snel stelt Erik de vraag aan Brian wanneer het kind in hem wakker wordt. Die redt zich er spelend uit. Daarna bespreken ze de rubriek ‘Optimistische Oplossingen’, bedacht door Jelle van der Meer. Deze heeft een pittige mening over politiek Den Haag. Het verleidt Erik om een stelling over ons stemgedrag te benoemen.

Brutalisme

Het beeldverhaal in editie 212 van Optimist magazine gaat over de brutalistische bouwkunst, met indrukwekkende foto’s. Tot slot laat Erik weten dat de column van Babz Verhoeven hem aan het denken heeft gezet. Hij krijgt er zelfs filosofische gedachten van, volgens Brian.

Beluister de aflevering:

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

 

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.