Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 18

The Optimist 21 sep 2023 Samenleving

In deze achttiende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian voor de tweede keer door Optimist magazine no. 212, de september/oktober editie van 2023.

Toekomstbeeld

Erik is gecharmeerd door het  artikel van Paul van Schaik over een nieuwe Gouden Eeuw die ons land mogelijk te wachten staat. Dan moet er wel het nodige veranderen, zoals uit het gesprek met Bob de Wit en Fons Burger blijkt dat Paul heeft opgetekend. Ook het boek Wat ons mens maakt, dat deels door AI is geschreven, heeft indruk gemaakt op Erik, zo laat hij blijken.

Philips

Het interview met Anton Philips in het kader van het thema ‘Blijven leren’ wordt besproken door de heren en ze zijn allebei onder de indruk van de erudiete persoonlijkheid die Anton Philips is. Tenslotte is er aandacht voor de rijstbouw in de Italiaanse streek Piemonte, zoals vermeld in de culinaire rubriek van Optimist magazine.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

 

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.