Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 17

The Optimist 8 sep 2023 Samenleving

In deze zeventiende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze veertigste podcast die ze samen maken bladeren Erik en Brian voor de eerste keer door Optimist magazine no. 212, de september/oktober editie van 2023.

Shai

Nadat Erik heeft stilgestaan bij het voorwoord van Brian, gaat het gesprek over het interview met Shai Tubali over het thema ‘blijven leren’. Erik vond het geen gemakkelijk artikel, maar na drie keer lezen viel het muntje. Daarna spreken ze over de Deal Foundation, een non-profit organisatie die gerund wordt door studenten om mensen in andere landen te helpen.

Autistische trekjes

Het boek van Gijs Lauret met de veelzeggende titel ‘Iedereen autistisch’ prijkt met een boekfragment in de nieuwste editie van Optimist magazine. Beide heren doen bekentenissen over hun eigen autistische trekjes en die blijken nogal met elkaar overeen te komen.

Tot slot is er aandacht voor de Dwarslopers Dialogen die op 14 september van start gaan met als gast Asha Lalai, die in gesprek gaat met Brian.

Beluister de aflevering


Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

 

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.