Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 16

The Optimist 17 aug 2023 Samenleving

In deze zestiende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian voor de vierde en tevens laatste keer door Optimist magazine no. 211, de juli/augustus editie van 2023.

Veenhuizen

Vakantie houden in Veenhuizen klinkt niet alledaags, maar er zijn nu tijdelijke ‘slaapplaatsen’ die de moeite van het bezoeken waard zijn. Verder zoomen Erik en Brian in op het initiatief van de Vreedzame Wijk, dat in steeds meer steden opkomt, net als de Vreedzame school. Op 20 september vindt het congres Verlichting & Welzijn plaats, speciaal voor wie werkzaam is in de zorg- of hulpverlening, en die een steuntje in de rug kan gebruiken. Brian organiseert het samen met vier gedreven dames.

Bekentenis

Voordat Erik zijn bewondering uitspreekt voor de column van Harry Starren, doet Brian een bekentenis over zijn eigen televisie-optreden(s). Tot slot wordt een tipje van de sluier opgelicht van de komende editie. Boeddhistisch meester Tulku Lobsang staat hier prominent in. Op 31 oktober organiseren we een dag met hem. Er zijn nog kaarten te koop, klik hier.

Beluister de aflevering


Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

 

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.