Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 15

The Optimist 20 jul 2023 Samenleving

In deze vijftiende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian voor de derde keer door Optimist magazine no. 211, de juli/augustus editie van 2023.

Schrijfworkshop en kruiwagens

Henry Mentink en zijn kruitochten – naar Parijs vorig jaar en naar Brussel dit jaar – vormen een dankbaar onderwerp van gesprek. Vooral omdat Van Gogh ook iets met kruiwagens had. De schrijfworkshop van Marion Verweij spreekt Erik aan, omdat hij pas sinds een jaar of tien het plezier van schrijven ontdekte. Hij voelt Brian aan de tand over creatief schrijven.

Riksja’s en Kastrup

Als geslaagd ondernemer herkent Erik veel van zijn eigen ervaringen in het verhaal van Marius Appelman, de oprichter van Riksja’s Travel. Die heeft het in zijn boek onder meer over het begrip ‘overvloed’. Tenslotte pijnigen de heren hun hersenen over het boekfragment uit Waarom materialisme totale onzin is van Bernardo Kastrup.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

 

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.