Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 14

The Optimist 6 jul 2023 Samenleving

In deze veertiende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian voor de tweede keer door Optimist magazine no. 211, de juli/augustus editie van 2023.

Spelen moet

Het thema van dit magazine is ‘Spelen moet’ en het artikel van prof. dr. Rob Martens trekt Eriks aandacht. Al snel volgt een bekentenis dat hij als kind graag dagdroomde bij het lezen van de Donald Duck en met Lego speelde. Dankzij het artikel van Martens krijgt minister Robbert Dijkgraaf een tweede kans van Erik.

Boswerk en bomen

De ‘Ode aan boswerk’ vraagt om een toelichting door Brian, die vertelt over zijn connectie met Giel Boes, initiatiefnemer van BoesBos. De boekrecensie door Ron van Es van het boek Verwildering – geschreven door Isabella Tree – sluit hier naadloos  op aan. Tot slot is er aandacht voor het bordspel Lets Play Equal en voor het event Verlichting & Welzijn op 20 september a.s. in Antropia.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

 

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.