Nieuws van de Optimist: seizoen 2, aflevering 12

The Optimist 8 jun 2023 Samenleving

In deze twaalfde aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van de Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian door Optimist magazine no. 210, de mei/juni editie van 2023.

Analoge toekomst

Binnen het thema ‘Hoe mooi is de toekomst?’ valt het artikel van Maarten Fornerod op met de titel: De toekomst is analoog. Erik wil daar het fijne van weten. Waarom zou iemand analoog willen leven in onze digitale maatschappij? Of is dat juist een betere keuze voor een mooie toekomst?

Ode aan de bliksem en aan Piemonte

Ook het artikel ‘Alles naar de bliksem’ door Sander Funneman fascineert Erik. De details die Brian vertelt over het artikel zijn voor veel mensen – inclusief Erik – nog onbekend. Tot slot worden beide mannen enthousiast van de Italiaanse keuken, vooral die van Piemonte, waar in het blad over geschreven wordt. Het brengt Erik ertoe om een keer te gaan koken voor Brian. We zijn benieuwd hoe dat afloopt.

Beluister de aflevering

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je hieronder. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

 

Het magazine bestel je hier, of word abonnee!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.