Nieuw boek geeft inzicht op een ansicht

The Optimist 2 dec 2020 Zingeving

Gelukkig door ont-dekken – Sterker door ellende. Dit is de titel van het tweede boek van de auteurs van de bestseller PostTraumatische Groei – Sterker door ellende, en het is een opmerkelijk boek. Want het is zowel een spreukenboek, een boek met ansichtkaarten, alsook een boek met inspirerende teksten en levenswijsheden.

Het is een boek dat je voor jezelf kunt houden, maar het is niet in de laatste plaats een deel-boek. Alle pagina’s zijn namelijk ook ansichtkaarten die je eruit kunt halen als je dat wilt. En delen. ‘Een verhelderend en optimistisch deel-boek voor iedereen dus’, aldus de makers.

Voor elke week van het jaar is er een kaart met voorop een mooi geïllustreerde tekst en achterop een toelichting en ruimte om een adres, een boodschap of je eigen notities te schrijven. Het boek bevat zowel duidelijke en eenvoudige teksten, alsook diepgaandere en vaak met allerlei dubbele betekenissen. Alles ter verheldering en bewustwording van belevingen en de onderliggende emoties met de schijnwerper op het belang van heldere en pure communicatie.

Brian de Mello, hoofdredacteur van The Optimist, schreef het voorwoord voor dit boek en hij eindigt met: ‘Anja Jongkind en Greet Vonk hebben meer dan hun best gedaan om, met een zorgvuldigheid en creativiteit waar mijn opa trots op zou zijn geweest, voor iedere week van het jaar een zin te formuleren die mensen kan raken. Kies de wijsheid die bij je past, absorbeer het en zodra de tijd rijp is: deel het met de wereld. Die zal er ongetwijfeld mooier door worden.’

Kans maken op een gratis exemplaar? Stuur dan je eigen origineelste spreuk naar redactie@theoptimist.nl. De winnaar ontvangt deze maand het boek cadeau. Wil je niet wachten en het boek direct bestellen? Dat kan via onze webshop.

Tot slot: ter gelegenheid van het uitbrengen van hun nieuwe boek geven Anje en Greet gratis inspiratiesessies. Meer informatie vind je hier.

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie