New York Marathon: doneer aan Save the Children

The Optimist 14 okt 2021 Samenleving

Op 7 november loopt Albert Pluut, commercieel medewerker van The Optimist, de New York City Marathon 2021. Hiermee haalt hij geld op voor het goede doel Save the Children. Hun doel is om een toekomst te creëren waarin elk kind te voorkomen ziektes overleeft, verzekerd is van onderwijs en beschermd wordt tegen geweld.

‘Wat mij betreft kan er niet genoeg moeite naartoe gaan om kinderen zoveel mogelijk kansen te geven’, vertelt Pluut. Save the Children werkt in 120 landen met lokale hulpverleners. Ze helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding en een veilige plek. Hiernaast geven ze voorlichting en onderwijs om de kinderen een beter toekomstperspectief te geven.

Door de New York City Marathon te lopen, wil Pluut zoveel mogelijk geld ophalen. Dit is een jaarlijkse marathon die door de vijf stadsdelen van New York loopt en zoals gebruikelijk 42,195 kilometer lang is. ‘Doordat veel mensen mij steunen, heb ik extra motivatie om de finish te halen.’ 

Wil je net als The Optimist dit initiatief steunen? De uiterlijke deadline om te doneren is 4 november. Via deze link kun je een bedrag overmaken via PayPal. Indien je op een andere manier wilt betalen, kun je geld overmaken naar IBAN: NL15ABNA0401475433 van Uitgeverij The Optimist. Zet hierbij in de omschrijving Save the Children en eventueel je naam (als je niet anoniem wilt doneren). Voor 4 november komt op deze website het bedrag dat je gedoneerd hebt en eventueel jouw naam te staan.  

Wil je meer lezen over het doneren aan goede doelen? Lees in deze daily over het schenken van je verlofdagen aan goede doelen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie