Neem een duik in de Nederlandse natuur

The Optimist 6 jul 2020 Natuur & Milieu

De Nederlander houdt van zwemmen, of het nu warm of koud is. Gelukkig hoef je hier niet voor af te reizen naar de hagelwitte stranden aan de Mediterrane Zee. Je vindt de meest prachtige zwemlocaties gewoon hier, in de Nederlandse natuur.

1. Geestmerambacht
We gaan van start in Noord-Holland. Hier ligt het recreatiepark Geestmerambacht. Naast een safari op de fiets, terrasjes pakken in het groene park, of het volgen van een cursus waterskiën, kan je prachtig zwemmen aan het strandpaviljoen Zomerdel.

2. Spokeplas
Hou je meer van een rustigere, afgelegen zwemlocatie? Bezoek dan eens de Spokeplas in Friesland. Na een wandeling door het naastgelegen bos kan je even afkoelen in het meer. Dit is met name een plek voor de echte zonliefhebbers, er is namelijk weinig schaduw te vinden, dus smeer je goed in!

3. ‘t Nije Hemelriek
Niet te ontbreken in dit lijstje is de vijver ’t Nije Hemelriek in Drenthe. Een perfecte plek om met het gezin naartoe te gaan. Bezoek de hunebedden in het natuurgebied Hondsrug, neem wat te eten en drinken mee voor een picknick in de natuur en bezoek daarna het zandstrand met zorgeloos speel- en spartelplezier voor de (klein)kinderen (en voor jezelf natuurlijk).

4. Kralingse Plas
De Kralingse Plas klinkt voor de Rotterdammer wellicht al bekend in de oren. Een prachtig bos met een heerlijke waterhotspot in het midden van de stad, ons eigen Central Park.

Dit is echter niet de enige mooie zwemlocatie in het drukke Rotterdam, breng bijvoorbeeld ook eens een bezoek aan de Zevenhuizerplas. Dit gebied is ontstaan uit zandwinning, maar is ondertussen een echt walhalla voor watersporters en eigenlijk voor iedereen die even wil ronddobberen.

Op de foto zie je de Kralingse Plas afgebeeld. Welk recreatiegebied is volgens jou een waardige aanvulling op dit lijstje? Deel het in een reactie hieronder en inspireer elkaar!

Bron: Metronieuws.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie