Nederlandse stoeptegel laadt e-bikes draadloos op

The Optimist 20 apr 2020

Een stoeptegel van de Nederlandse start-up Tiler maakt draadloos opladen van e-bikes mogelijk. Met 250.000 euro investeringsgeld kan de tegel nu verder worden ontwikkeld en al deze herfst op de markt komen.

De tegel van Tiler, een spin-off van de TU Delft, werkt met een speciale standaard. Hier zit een inductielader in verwerkt. De toegepaste technologie is vergelijkbaar met het draadloos opladen van een elektrische tandenborstel of een mobiele telefoon.

De oplaadtegel wordt net als een stoeptegel in de grond gemonteerd. Het opladen begint wanneer een e-bike met een compatibele standaard op de tegel geparkeerd staat. Een bijbehorend softwareplatform voor wagenparkbeheer maakt het uiteindelijk mogelijk om de beschikbaarheid en laadstatus op afstand te controleren. Ook kan het zo de reservering en betaling voor het opladen regelen.

Het bedrijfje dat vorig jaar oktober werd opgericht, heeft inmiddels een prototype van de tegel gemaakt. Met de opgehaalde investering kan de productie van de tegels deze zomer starten en de eerste batch komt naar verwachting in september 2020 op de markt.

Nadat het prototype succesvol getest is, zal Tiler binnenkort de eerste oplaadtegel plaatsen bij pilotklant Rotterdam Ahoy.

Bron: Tilercharge.com
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Nederlandse stoeptegel laadt e-bikes draadloos op”

  1. Heel leuk, dat er door het bedrijfje is gedacht aan Rotterdam ZUID.
    Want dit deel van Rotterdam komt er met innovaties bekaaid van af.
    Hartelijk dankjulliewel

Geef een reactie