Nederlands event over Sustainable Development Goals

The Optimist 21 sep 2022 Samenleving

Van 23 tot en met 27 september 2022 vinden de SDG Action Days plaats, het Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals. De eerste vier dagen staan in het teken van lokale acties, met op 27 september een hoofdevenement met sprekers, debatten en een inspiratie- en actieprogramma.

SDG Action Days

Met de SDG Action Days benadrukt organisator SDG Nederland dat ‘wij de generatie zijn die een einde gaat maken aan de klimaatcrisis, armoede, honger, racisme seksisme en oorlog’. Het thema van de actiedagen is ‘Turn it Around’, wat symbool staat aan de ommekeer die kan worden gemaakt in de samenleving met behulp van de Sustainable Development Goals als kompas. Bekijk hier de lokale acties die plaatsvinden van 23 tot en met 26 september.

Evenement 27 september

Op 27 september tijdens het hoofdevenement krijgen geïnteresseerde individuen of organisaties concrete ideeën en middelen aangereikt waarmee zij kunnen bijdragen aan de SDG’s. Bezoekers van het event worden tot actie aangezet door hosts van verschillende actiestands. Daarnaast zijn er verschillende sprekers.

Aanbieding lezers The Optimist

Het evenement van SDG Action Days op 27 september vindt plaats in het Amsterdamse KIT van 13:45 uur tot en met 20:45 uur. Tickets kosten € 49,95 per stuk, inclusief een vega(n) walking dinner. De eerste tien lezers die via deze link een ticket aanschaffen, krijgen een korting van € 10,- op het ticketbedrag.

Over de SDG’s

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen, opgesteld door de Verenigde Naties. Met deze doelen wil de VN van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen worden gezien als een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. SDG Nederland is het netwerk van iedereen die in ons land aan de doelen wil bijdragen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie