Nederland voorziet zelfrijdende auto

The Optimist 10 jul 2020 Samenleving

Een zelfrijdende auto is een droom van velen die steeds dichterbij lijkt te komen. Uit een onderzoek van adviesbureau KPMG blijkt nu dat Nederland een voorloper is op het gebied van autonoom vervoer.

Hoewel de meeste zelfrijdende auto’s nog in de testfasen zitten, komt de introductie van deze technologie in onze samenleving steeds dichterbij. Er zijn volgens adviesbureau KPMG echter op veel meer gebieden voorzieningen nodig om zelfrijdend mogelijk te maken. Zo zijn bijvoorbeeld een goed onderhouden wegennet en veel laadstations cruciale onderdelen van de zelfrijdende infrastructuur.

Uit hun onderzoek blijkt dat Nederland internationaal tweede staat op deze gebieden, met alleen Singapore boven ons. Mooi om te horen, al moet er volgens het adviesbureau nog wel wat gebeuren voordat de eerste zelfrijdende auto’s bij ons de weg op kunnen. Er zouden autonome rijstroken of afgesloten gebieden nodig zijn, waarvoor in ons kleine land weinig plaats is. Iets om ons dus mee bezig te houden voordat de eerste zelfrijdende auto’s uit met name de VS en Japan binnen komen rijden.

Bron: RTL nieuws
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie