Nederland nummer 1 in welzijn kinderen

The Optimist 8 sep 2020 Samenleving

UNICEF onderzocht het fysieke en mentale welzijn van kinderen in de meest welvarende landen. Nederland kwam als beste uit de bus, gevolgd door Denemarken en Noorwegen.

In het onderzoek is gekeken naar de mentale en fysieke gezondheid van kinderen tussen de 0 en 18 jaar oud. Daarnaast werden hun sociale vaardigheden, lees-en rekenniveau en hoe het gaat op school bestudeerd. Nederland heeft de beste algehele score; 90 procent van de kinderen is tevreden. Turkije scoort met 53 procent het slechtste op het gebied van tevredenheid, gevolgd door Japan (62 procent) en het Verenigd Koninkrijk (64 procent). Dit wordt met name veroorzaakt door pesten en het gebrek aan support van familie.

Coronapandemie

Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland, is blij met het resultaat maar benadrukt dat er gewaakt moet worden voor de negatieve resultaten. Veel jongeren hebben last van de gevolgen van de coronapandemie, zoals het sluiten van scholen en economische achteruitgang. Hier moet goed op gelet worden, omdat met name de kinderen uit arme gezinnen hier de dupe van zijn.

Geen garantie

Opgroeien in een welvarend land biedt dan ook geen garantie voor een gelukkig en gezond leven. Wel is het mooi om te zien dat de meeste kinderen in Nederland zo goed scoren op het gebied van tevredenheid en vaardigheden.

Bron: UNICEF
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie