Nederland als kunstmuseum

The Optimist 12 mrt 2021 Samenleving

In deze tijden naar een museum? Onmogelijk zou je zeggen, maar tóch wordt er nog altijd kunst tentoongesteld. Weliswaar niet in een museum, maar achter ramen verspreid door heel Nederland.

Het initiatief dat deze manier van kunst bekijken introduceert komt van First Art Group. Deze organisatie zet beeldende kunst in de spotlights door middel van verschillende activiteiten. Deze keer is dat het project NLraamkunst, onder anderen georganiseerd door de kunstenaars Hannelore Houdijk, Fleur Spolidor en Sam Bult. Het concept is dat iedereen kunstreproducties kan bestellen om deze voor hun raam te zetten. Voorbijgangers kunnen op deze manier alsnog genieten van kunst en hoeven hiervoor niet te wachten tot de musea weer open gaan.

Publiciteit voor kunstenaars

Voor de variatie in raamkunsttentoonstellingen wordt er iedere twee maanden een nieuwe selectie kunstwerken aangeboden. Ook voor kunstenaars levert dit mooie kansen op. Wanneer zij hun eigen werk naast een reproductie plaatsen, en NLraamkunst krijgt het te zien, dan kan het zomaar zijn dat zij het kopen en beschikbaar stellen. Zo kan het werk als volgende reproductie gaan pronken op verschillende plekken in Nederland.

Zelf kunst tentoonstellen?

De komende twee maanden kan iedereen een kunstwerk kiezen op de website van NLraamkunst. De twee maanden daarna is er keuze uit drie andere reproducties. De originele kunstwerken kunnen ook gewonnen worden. Daarvoor hoeven de eigenaren van de producties niets anders te doen dan de reproducties voor hun ramen hangen.

Bron: NLraamkunst
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie