Natuur in Suriname beter beschermd

The Optimist 3 apr 2020 Natuur & Milieu

Met het aannemen van nieuwe milieuwetgeving is bescherming van natuurlijke ecosystemen van Suriname en de Guianas voortaan beter mogelijk. Vorige week werd deze ‘Milieu Raamwet’ unaniem aangenomen. En dat is een historische stap voor Suriname.

De wet is niet alleen goed nieuws voor Suriname, maar voor de hele wereld. Het land is namelijk een van de groenste landen ter wereld: ongeveer 93% van het Surinaamse oppervlak is bedekt met bossen, en het herbergt een overvloed aan wilde dieren, bomen en planten. De Milieu Raamwet is erop gericht een balans te zoeken tussen economische ontwikkeling en bescherming van het milieu, desnoods afdwingbaar door de overheid.

‘Dit is de juiste stap voor Suriname. De Milieu Raamwet helpt de Surinaamse bevolking om hun natuurlijke omgeving beter te behouden en duurzaam te beheren’, zei Dr. David Singh, directeur van WWF-Guianas.

De nieuwe wet voor milieubescherming is tot stand gekomen na intensieve lobby- en overleginspanningen, ondersteund door WWF Guianas via het ‘Shared Resources, Joint Solutions’ (SRJS)-programma. Dit houdt in dat alle relevante stakeholders hierbij betrokken zijn, inclusief inheemse volkeren uit het binnenland, overheden, bedrijven en natuurorganisaties. Zij hebben gezamenlijk vastgesteld wat er in de Milieu Raamwet moet staan.

Ook nu de wereld op z’n kop staat door het coronavirus, gaat het werk van het WWF gestaag door. Natuurbescherming is ook in tijden van crisis noodzakelijk.

Bron: WWF
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie