Muziek opent deuren naar herinneringen

The Optimist 22 mrt 2024 Samenleving

Wie kent het niet? Je hoort een song op de radio en direct weet je wanneer je dat lied voor de eerste keer hoorde, of met wie je op dat nummer danste, kuste en ga zo maar door. Dat is de positieve kracht van muziek.

Radio is terug van nooit weggeweest. Ook al leven we in een tijd dat je onbeperkt muziek kunt streamen, het zijn juist de songs die in een klein hoekje van je geheugen zitten, die niet dringen om gestreamd te worden. Pas als je ze hoort, zet het de deur naar een herinnering open. En dat brengt veel mensen in de verleiding om mee te zingen, te neuriën of te fluiten. Dat is goed voor je humeur, en als je een beetje mooi zingt, ook voor het humeur van anderen.

Een van de drijvende krachten achter happy radio, Paul van der Mark, wil een positief steentje bijdragen met hun muziekkeuze: ‘Bij happy radio proberen we onze muziek zo te selecteren dat de kans groot is dat je zo’n vergeten song met herinneringen opeens weer langs hoort komen. Tegelijkertijd zijn wij er bij happy radio ons van bewust dat ook vandaag nog hele goede muziek gemaakt wordt. Muziek, die een generatie met al de nodige muzikale herinneringen, aanspreekt, verrast, uitdaagt en wellicht nieuwe momenten van herinneringen creëert.’

Happy radio is een internetradiostation dat je vindt op één van de vele radio app’s. Typ in de zoekbalk de naam van happy radio, met een punt tussen happy en radio: happy.radio en je hebt ons gevonden. Of scan de QR code in de afbeelding, klik op de link hieronder en luister online.

Happy-App

 

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie