Investeren in een toekomst met eerlijke boekingen

The Optimist 22 jun 2022 Economie

Het bedrijf Moonback is druk bezig een eerlijk platform op te zetten voor hotelreserveringen. Sinds 2020 is het al mogelijk op via de site Moonback.nl op een transparante manier hotels te boeken. Het platform wil uitbreiden naar meer Europese steden en daar kun jij ze bij helpen.

Als je op grote boekingssites een hotel wilt boeken, krijg je vaak suggestieve teksten als: ‘Er is nog maar één kamer over, en er zijn vier mensen aan het kijken.’ Moonback probeert de klant op een respectvolle manier te behandelen. Ook de hotels waarmee ze samenwerken ontvangen een eerlijke vergoeding. Bovendien kun je bij Moonback zien welk deel van je geld waar belandt.

Alternatief

In mei 2020 ging Moonback van start onder de naam ‘Beterboeken’ na een LinkedIn-bericht van Niels Meijssen over een boekingsplatform. Een bericht dat door meer dan 2,5 miljoen mensen werd bekeken en ook via The Optimist aandacht kreeg. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? In het najaar van 2020 werd door Niels’ team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne om een eerlijk alternatief te ontwikkelen.

Crowdfunding

Om dit concept ook verder buiten Nederland te introduceren heeft Moonback een nieuwe crowdfundingcampagne opgezet. Het doel daarvan is om vijftig steden in Europa toegankelijk te maken op de transparante manier van Moonback. Crowdfunding is dé manier om geld in te zamelen, om een groep mensen te bereiken die hart heeft voor de missie van het bedrijf. Tot nu toe is ongeveer 1 miljoen euro al binnen, Moonback vraagt alle optimisten om te helpen om de resterende helft van het benodigde bedrag op te halen.

Voor meer informatie en om het team van Moonback te steunen kun je terecht op deze crowdfundingspagina.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie