MonDaily: Nationale week zonder vlees en zuivel

The Optimist 4 mrt 2024 Gezondheid

Vandaag is de Nationale week zonder vlees en zuivel begonnen! In deze week proberen zoveel mogelijk mensen geen vlees en zuivel te eten. De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel heeft als doel om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de uitdagende klimaatdoelstellingen.

De huidige vlees- en zuivelconsumptie heeft een directe relatie met de overmatige CO2-uitstoot waar onze wereld onder lijdt. In tegenstelling tot duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en elektrische auto’s is het minderen van onze vleesconsumptie zonder grote investeringen en zonder concessies vandaag nog aan te pakken. Door een week vlees en zuivel te laten staan, bespaar je namelijk zo’n 130 liter water en een CO2-uitstoot die bijna gelijk staat aan 80 kilometer aan autorijden.

Stichting Nationale Week Zonder Vlees opereert vanuit de overtuiging dat elke dag vlees en zuivel eten niet meer van deze tijd is. Zij willen een flexitarisch eetpatroon promoten waarin vlees, vis en zuivel afgewisseld worden met plantaardige ingrediënten.

In deze week willen zij laten zien dat vegetarisch en plantaardig eten niet saai, smakeloos of ingewikkeld is. Door één week de uitdaging aan te gaan en kennis te maken met nieuwe producten, recepten en gerechten, ontdekken mensen de vele mogelijkheden en smaken van de vegetarische en plantaardige keuken. Met deze positieve inzichten, kunnen zij deze gerechten vervolgens stap-voor-stap structureel in hun eetpatroon toepassen.

De stichting biedt allerlei handvatten: van tips tot lekkere recepten die te vinden zijn in hun magazine. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op hun website voor inspiratie en ga de uitdaging ook aan!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie